Yakitori Kyckling spett med gochujangsås

Förrätt

Ingredienser (4 personer)

 Yakitorispett

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl japansk soja
  • 1 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt peppar
  • 1 dl vitt vin

Skär kycklingen i bitar och trä upp på spetten. Skär evt av spetten så de får plats i stekpannan.
Bryn dem runtom i matfettet, krydda med salt och peppar.
Häll på vinet och koka under lock cirka 5 minuter.
Pensla spetten med såsen före servering.

Tillbehör:

  • Kokt ris (gärna sushiris eller jasminris)
  • Råriven morot
  • Sallad
  • Inlagd asiatisk gurka
  • Skivad salladslök
  • Goshujangsås

Inlagd asiatisk gurka

  • Gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 finskuren salladslök
  • ½ tunt skivad chili

Blanda ihop marinaden.
Skiva eller hyvla tunna skivor av gurka med osthyvel
Låt stå 15 minuter.
Häll av överflödig vätska innan servering.

Goshujangsås

  • 2 msk goshujangpasta
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ättikssprit
  • 1 msk rostade sesamfrön

 

Vi rekommenderar att dricka en Franck Pascal Reliance. De mörka druvorna ger den fyllighet och den lilla tillsatsen av Chardonnay en välgörande friskhet.

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.