Yakitori Kyckling spett med gochujangsås

Förrätt
Ingredienser (4 personer)
Yakitorispett
- 600 g kycklinglårfilé
- 1,5 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl japansk soja
- 1 dl socker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 msk smör eller margarin
- salt peppar
- 1 dl vitt vin
Skär kycklingen i bitar och trä upp på spetten. Skär evt av spetten så de får plats i stekpannan.
Bryn dem runtom i matfettet, krydda med salt och peppar.
Häll på vinet och koka under lock cirka 5 minuter.
Pensla spetten med såsen före servering.
Tillbehör:
- Kokt ris (gärna sushiris eller jasminris)
- Råriven morot
- Sallad
- Inlagd asiatisk gurka
- Skivad salladslök
- Goshujangsås
Inlagd asiatisk gurka
- Gurka
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 finskuren salladslök
- ½ tunt skivad chili
Blanda ihop marinaden.
Skiva eller hyvla tunna skivor av gurka med osthyvel
Låt stå 15 minuter.
Häll av överflödig vätska innan servering.
Goshujangsås
- 2 msk goshujangpasta
- 1 msk sesamolja
- 3 msk socker
- 2 msk japansk soja
- 1 msk ättikssprit
- 1 msk rostade sesamfrön
Vi rekommenderar att dricka en Franck Pascal Reliance. De mörka druvorna ger den fyllighet och den lilla tillsatsen av Chardonnay en välgörande friskhet.