Yakitori Kyckling spett med gochujangsås

Förrätt

Ingredienser (4 personer)

 Yakitorispett

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl japansk soja
  • 1 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt peppar
  • 1 dl vitt vin

Skär kycklingen i bitar och trä upp på spetten. Skär evt av spetten så de får plats i stekpannan.
Bryn dem runtom i matfettet, krydda med salt och peppar.
Häll på vinet och koka under lock cirka 5 minuter.
Pensla spetten med såsen före servering.

Tillbehör:

  • Kokt ris (gärna sushiris eller jasminris)
  • Råriven morot
  • Sallad
  • Inlagd asiatisk gurka
  • Skivad salladslök
  • Goshujangsås

Inlagd asiatisk gurka

  • Gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 finskuren salladslök
  • ½ tunt skivad chili

Blanda ihop marinaden.
Skiva eller hyvla tunna skivor av gurka med osthyvel
Låt stå 15 minuter.
Häll av överflödig vätska innan servering.

Goshujangsås

  • 2 msk goshujangpasta
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ättikssprit
  • 1 msk rostade sesamfrön

 

Vi rekommenderar att dricka en Franck Pascal Reliance. De mörka druvorna ger den fyllighet och den lilla tillsatsen av Chardonnay en välgörande friskhet.

Varukorg