Didier Herbert
Champagne Didier Herbert drivs sedan 1982 av Didier Herbert, tillsammans med hans anställda.
Företaget äger mark i 30 olika vingärdslägen, fördelade över 5 byar; 1:er cru i Rilly la Montagne, Ludes och Trois Puits, grand cru i Mailly och Verzenay.
När Didier tog över som tredje generationens vinodlare, bestämde han sig för att göra inte mindre än 8 olika champagner som avspeglar karaktärerna från olika vingårdslägen och druvblandningar. Dessutom gör han en alldeles underbar Ratafia, ett dessertvin/avec på druvmust (100% Meunier) och Fine de Champagne som fått åldras på små fat, enligt Solerametoden. En av de bästa Ratafia vi smakat.
Sedan 2020 har Didier Herbert släppt några helt unika, fatlagrade, druvrena champagner. En 100% Meunier och en 100% Pinot Noir, utan malolaktisk jäsning, helt utan samt med mycket låg dosage. De har lagrats ett år på nya fat från Tonnellerie Rousseau i Bourgogne och därefter legat på kork och agraffe före degorgeringen. Snart kommer det även att finnas några mycket speciella blandningar, bland annat innehållande viner som jästs och lagrats på terracotta-ägg. Tyvärr i mycket begränsade kvantiteter, så vi håller tummarna att vi ska få uppleva några flaskor.
-
350 kr st/1 flaskor
Låda om 1 fl/70 cl
Lägg i varukorg
-
349 kr st/6 flaskor
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
376 kr st/6 flaskor
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
427 kr st/6 flaskor
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
454 kr st/6 flaskor
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
638 kr st/6 flaskor
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
2730 kr / låda
Låda om 6 fl/75 cl
Lägg i varukorg
-
2760 kr / låda
Låda om 6fl/75cl
Lägg i varukorg
-
3870 kr / låda
Låda om 6fl/75cl
Lägg i varukorg