Råbiff à la MY

Förrätt

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g oxfilé
  • 1 st morot
  • 1 st silverlök
  • 1 dl Hellmans majonnäs
  • 4 blad grönkål
  • Vitvinsvinäger
  • Sherryvinäger
  • Salt & peppar
  • Socker
  • Olivolja
  • Frityrolja

Så här gör du:

Pickla löken och moroten i två timmar:

Skiva löken och hyvla moroten.
Spar hälften av löken till fritering

Lägg lök och morot var för sig i en lag på:

  • 0,5 liter vatten
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker

Sherryvinägrett:

  • 1 del sherryvinäger 
  • 3 delar god olivolja, salt och peppar 
  • Slunga den picklade moroten och silverlöken i sherryvinägretten innan servering

Majonnäs med ramslök och basilika:

  • Hellmans majonnäs
  • Smaksätt med olja mixad med örterna. Ramslök och Basilika.

Friterade mjölade lökringar:

  • Lökringar som vänts i mjöl
  • Fritera i 180 grader tills det fått färg och blivit krispigt.
  • Låt rinna av på hushållspapper.

Fritera grönkålen:

  • Fritera i 180 grader tills det blivit krispigt.
  • Låt rinna av på hushållspapper.

Hacka oxfilén med en vass kniv.

Salta & peppra.

Lägg upp tillsammans med tillbehören, servera.

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.