
Råbiff à la MY
Förrätt
Ingredienser (4 personer)
- 400 g oxfilé
- 1 st morot
- 1 st silverlök
- 1 dl Hellmans majonnäs
- 4 blad grönkål
- Vitvinsvinäger
- Sherryvinäger
- Salt & peppar
- Socker
- Olivolja
- Frityrolja
Så här gör du:
Pickla löken och moroten i två timmar:
Skiva löken och hyvla moroten.
Spar hälften av löken till fritering
Lägg lök och morot var för sig i en lag på:
- 0,5 liter vatten
- 1,5 dl vitvinsvinäger
- 1 dl socker
Sherryvinägrett:
- 1 del sherryvinäger
- 3 delar god olivolja, salt och peppar
- Slunga den picklade moroten och silverlöken i sherryvinägretten innan servering
Majonnäs med ramslök och basilika:
- Hellmans majonnäs
- Smaksätt med olja mixad med örterna. Ramslök och Basilika.
Friterade mjölade lökringar:
- Lökringar som vänts i mjöl
- Fritera i 180 grader tills det fått färg och blivit krispigt.
- Låt rinna av på hushållspapper.
Fritera grönkålen:
- Fritera i 180 grader tills det blivit krispigt.
- Låt rinna av på hushållspapper.
Hacka oxfilén med en vass kniv.
Salta & peppra.
Lägg upp tillsammans med tillbehören, servera.