Råbiff à la MY

Förrätt

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g oxfilé
  • 1 st morot
  • 1 st silverlök
  • 1 dl Hellmans majonnäs
  • 4 blad grönkål
  • Vitvinsvinäger
  • Sherryvinäger
  • Salt & peppar
  • Socker
  • Olivolja
  • Frityrolja

Så här gör du:

Pickla löken och moroten i två timmar:

Skiva löken och hyvla moroten.
Spar hälften av löken till fritering

Lägg lök och morot var för sig i en lag på:

  • 0,5 liter vatten
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker

Sherryvinägrett:

  • 1 del sherryvinäger 
  • 3 delar god olivolja, salt och peppar 
  • Slunga den picklade moroten och silverlöken i sherryvinägretten innan servering

Majonnäs med ramslök och basilika:

  • Hellmans majonnäs
  • Smaksätt med olja mixad med örterna. Ramslök och Basilika.

Friterade mjölade lökringar:

  • Lökringar som vänts i mjöl
  • Fritera i 180 grader tills det fått färg och blivit krispigt.
  • Låt rinna av på hushållspapper.

Fritera grönkålen:

  • Fritera i 180 grader tills det blivit krispigt.
  • Låt rinna av på hushållspapper.

Hacka oxfilén med en vass kniv.

Salta & peppra.

Lägg upp tillsammans med tillbehören, servera.

Varukorg