Tortiglioni med svamp och kyckling

Varmrätt
Ingedienser (4 personer)
250 g Tortiglionipasta
2 Kycklingbröstfiléer (gärna med skinn)
250 g Skogschampinjoner
1 schalottenlök
Smör
4 dl vispgrädde
Kycklingfond
Vitt vin
Riven parmesanost
Salt och Svartpeppar
Så här gör du:
Tvätta och rensa svampen, skiva den i tunna skivor.
Bryn kycklingfiléerna i smör. Ta av skinnet och lägg åt sidan. Dela filéerna och skiva relativt tunt.
Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Lägg i mer smör i pannan och lägg i den tunnskivade kycklingen i ett par minuter. Salta och peppra.
Sätt på pastavatten i en stor kastrull.
Finhacka schalottenlöken.
Låt löken få svettas i smör utan att ta färg. Lägg i fond eller ½ buljongtärning kycklingbuljong. Häll på cirka 1 dl vitt vin och låt koka upp. Häll på grädden. Häll i svamp och kyckling och puttra tills såsen fått krämig konsistens.
När pastavattnet kokat upp – häll i rikligt med salt. Häll i Tortiglionin i det kokande vattnet och låt koka i cirka 12 minuter, eller tills pastan är nästan klar.
Medan pastan kokar:
Bryn kycklingskinnet på båda sidor i en stekpanna. Man behöver inte tillsätta fett, det finns tillräckligt i skinnet. Ta upp det ur stekpannan och skär det i små bitar. Lägg tillbaka i stekpannan och bryn tills det blivit ett krispigt strössel.
Riv cirka ½ dl vällagrad parmesanost.
När pastan är färdig, slå av vattnet.
Häll tillbaka pastan i kastrullen, slå över såsen och till sist den rivna osten. Servera i djupa tallrikar, mal över lite svartpeppar och strö på det knapriga kycklingskinnströsslet för extra smak och textur.