Tortiglioni med svamp och kyckling

Tortiglioni med svamp och kyckling

Varmrätt

Ingedienser (4 personer)

250 g Tortiglionipasta
2 Kycklingbröstfiléer (gärna med skinn)
250 g Skogschampinjoner
1 schalottenlök
Smör
4 dl vispgrädde
Kycklingfond
Vitt vin
Riven parmesanost
Salt och Svartpeppar

Så här gör du:

Tvätta och rensa svampen, skiva den i tunna skivor.

Bryn kycklingfiléerna i smör. Ta av skinnet och lägg åt sidan. Dela filéerna och skiva relativt tunt.

Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Lägg i mer smör i pannan och lägg i den tunnskivade kycklingen i ett par minuter. Salta och peppra.

Sätt på pastavatten i en stor kastrull.

Finhacka schalottenlöken.

Låt löken få svettas i smör utan att ta färg. Lägg i fond eller ½ buljongtärning kycklingbuljong. Häll på cirka 1 dl vitt vin och låt koka upp. Häll på grädden. Häll i svamp och kyckling och puttra tills såsen fått krämig konsistens.

När pastavattnet kokat upp – häll i rikligt med salt. Häll i Tortiglionin i det kokande vattnet och låt koka i cirka 12 minuter, eller tills pastan är nästan klar.

Medan pastan kokar:

Bryn kycklingskinnet på båda sidor i en stekpanna. Man behöver inte tillsätta fett, det finns tillräckligt i skinnet. Ta upp det ur stekpannan och skär det i små bitar. Lägg tillbaka i stekpannan och bryn tills det blivit ett krispigt strössel.

Riv cirka ½ dl vällagrad parmesanost.

När pastan är färdig, slå av vattnet.

Häll tillbaka pastan i kastrullen, slå över såsen och till sist den rivna osten. Servera i djupa tallrikar, mal över lite svartpeppar och strö på det knapriga kycklingskinnströsslet för extra smak och textur.

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.