Torskcarpaccio med fänkål och citron

Förrätt, tilltugg

Ingredients (6 personer)

  • 500g Norsk Torskryggfilé
  • 1st fänkål
  • färska kryddor

Marinad

  • 5dl olivolja
  • 5msk flingsalt
  • 1 klyfta vitlök
  • pepparkorn, svarta

Så här gör du:

  • Förbered rätten genom att frysa in fisken i minst 2 dagar innan tillagning, då försvinner ev. bakterier.
  • Ta ut fisken och låt tina i kylen.
  • Blanda ihop olivolja, flingsalt, saft från en citron, en krossad vitlöksklyfta och svartpeppar till en marinad och låt den stå och dra ett tag.
  • Skiva fänkålen jättetunt och skölj av ordentligt.
  • Låt fänkålen ligga på en ren handduk och torka innan du lägger ut den på ett serveringsfat.
  • Skiva upp fisken medan den fortfarande är lite fryst, det blir lättare då.
  • Lägg torskskivorna på fänkålen och ringla över marinaden. Garnera med färska örter.
  • Låt stå och dra ca 1 timme i kylen, men ta ut carpaccion lite innan servering så att den blir rumstempererad.
Varukorg