Torskcarpaccio med fänkål och citron

Förrätt, tilltugg
Ingredients (6 personer)
- 500g Norsk Torskryggfilé
- 1st fänkål
- färska kryddor
Marinad
- 5dl olivolja
- 5msk flingsalt
- 1 klyfta vitlök
- pepparkorn, svarta
Så här gör du:
- Förbered rätten genom att frysa in fisken i minst 2 dagar innan tillagning, då försvinner ev. bakterier.
- Ta ut fisken och låt tina i kylen.
- Blanda ihop olivolja, flingsalt, saft från en citron, en krossad vitlöksklyfta och svartpeppar till en marinad och låt den stå och dra ett tag.
- Skiva fänkålen jättetunt och skölj av ordentligt.
- Låt fänkålen ligga på en ren handduk och torka innan du lägger ut den på ett serveringsfat.
- Skiva upp fisken medan den fortfarande är lite fryst, det blir lättare då.
- Lägg torskskivorna på fänkålen och ringla över marinaden. Garnera med färska örter.
- Låt stå och dra ca 1 timme i kylen, men ta ut carpaccion lite innan servering så att den blir rumstempererad.