Torskcarpaccio med fänkål och citron

Förrätt, tilltugg

Ingredients (6 personer)

  • 500g Norsk Torskryggfilé
  • 1st fänkål
  • färska kryddor

Marinad

  • 5dl olivolja
  • 5msk flingsalt
  • 1 klyfta vitlök
  • pepparkorn, svarta

Så här gör du:

  • Förbered rätten genom att frysa in fisken i minst 2 dagar innan tillagning, då försvinner ev. bakterier.
  • Ta ut fisken och låt tina i kylen.
  • Blanda ihop olivolja, flingsalt, saft från en citron, en krossad vitlöksklyfta och svartpeppar till en marinad och låt den stå och dra ett tag.
  • Skiva fänkålen jättetunt och skölj av ordentligt.
  • Låt fänkålen ligga på en ren handduk och torka innan du lägger ut den på ett serveringsfat.
  • Skiva upp fisken medan den fortfarande är lite fryst, det blir lättare då.
  • Lägg torskskivorna på fänkålen och ringla över marinaden. Garnera med färska örter.
  • Låt stå och dra ca 1 timme i kylen, men ta ut carpaccion lite innan servering så att den blir rumstempererad.
Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.