Snabba tilltugg till Champagne

Gravad lax med färskost

12 bitar

Ingredienser

  • 4-12 skivor bröd (Förslagsvis Levainbröd surdeg eller surdegsbaguette)
  • 12 små skivor gravad lax, ca. 150 g
  • 100 g naturell färskost (keso, färskost eller kvarg)

    Garnering:

  • Några kvistar dill

Så här gör du:

  • Forma laxskivorna till rosor genom att rulla ihop dem.
  • Skär ut små runda brödbitar med ett litet glas eller liknande.
    (Det går lika bra att skära skivor av en surdegsbaguette)
  • Bred färskosten på brödet
  • Lägg på laxen på brödet
  • Garnera med dill.

Gurkskiva med färskost, soltorkad tomat och basilika

12 bitar

Ingredienser

  • 12 skivor Gurka
  • 100 g naturell färskost (keso, färskost eller kvarg)
  • Soltorkade tomater 200 g

    Garnering:

  • Färsk basilika

Så här gör du

  • Skölj gurkan.
  • Hyvla av skalet längs med gurkan i ränder så att det blir ett randigt mönster.
  • Skär 12 skivor gurka ca 5 mm tjocka, låt torka en stund på hushållspapper
  • Bred eller spritsa färskosten på gurkan
  • Lägg på en bit soltorkad tomat
  • Garnera med basilikablad

Skagenröra

12 bitar

Ingredienser

  • 4-12 skivor bröd (Förslagsvis Levainbröd surdeg eller surdegsbaguette)
  • Färdig skagenröra 200 g
  • Handskadade räkor i lag ca 250

    Garnering:

  • några dillvippor

Så här gör du

  • Blanda den färdigblandade skagenröran med avrunna räkor i lag.
    Om man vill ha lite sting kan man blanda i lite nyriven pepparrot. Smaka av med några droppar citronsaft.
  • Skär ut små runda brödbitar med ett litet glas eller liknande.
    (Det går lika bra att skära skivor av en surdegsbaguette)
  • Lägg på skagenröran på brödet
  • Garnera med dill.

Kanapé med tonfiskröra

12 bitar

Ingredienser

  • 4-12 skivor bröd (Förslagsvis Levainbröd surdeg eller surdegsbaguette)
  • 1 burk tonfisk i olivolja, god kvalitet
  • Majonnäs (helst hemlagad eller åtminstone utan tillsatt socker)
  • Dragon (går bra med torkad)

    Garnering:

  • Cocktailkapris

Så här gör du

  • Blanda avrunnen tonfisk med majonnäs. Smaka av med dragon och eventuellt salt. Behövs det mer syra kan man ta lite spad från kaprisburken.
  • Skär ut små runda brödbitar med ett litet glas eller liknande.
    (Det går lika bra att skära skivor av en surdegsbaguette)
  • Bred tonfiskröran på brödet.
  • Garnera med cocktailkapris.

Stuvade champinjoner på karamelliserad lök

12 bitar

Ingredienser

  • 4-12 skivor bröd (Förslagsvis Levainbröd surdeg eller surdegsbaguette)
  • Garnering: färsk persilja

    Karamelliserad lök

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • Salt

    Champinjonstuvningen

  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

Karamelliserad lök

  • Använd gul lök, den ska inte vara skuren i för tunna skivor, då är risken stor att det blir en lökpuré när löken har karamelliserat.
  • Stek löken i olja i en het stekpanna. När löken fått lite färg kan du sänka till medelvärme.
  • Salta, det hjälper löken att släppa vätska. Nu ska löken steka riktigt länge, passa noga och rör om med jämna mellanrum. Bränns löken får den en bitter smak.
  • När vätskan kokat bort och löken minskat i storlek så tillsätts lite vätska, till exempel portvin, öl eller vatten. Avsluta med en klick smör. Nu är löken redo att serveras!

Champinjonstuvningen

  • Putsa svampen och skär den i mindre bitar eller skivor.
  • Fräs svampen i en upphettad stekpanna med smöret. När svampen släppt vätskan, pudra över vetemjölet och rör runt. Tillsätt crème fraiche och rör runt.
  • Låt puttra i 5 min under omrörning då och då. Smaka av med salt och peppar

Den färdiga kanapén

  • Skär ut små runda brödbitar med ett litet glas eller liknande.
    (Det går lika bra att skära skivor av en surdegsbaguette)
  • Lägg på den karamelliserade löken på brödet
  • Lägg sedan champinjonstuvningen ovanpå löken
  • Garnera med persilja
Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.