Marinerade skaldjurstapas

Förrätt, tilltugg

Ingredients (4 personer)

• 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
• 0,75 dl olivolja
• 2 klyftor vitlök
• 0,5 tsk chiliflakes
• 3 msk citronsaft
• 0,5 tsk socker
• 2 krm salt
• 1 krm vitpeppar
• 3 msk hackad bladpersilja
• 3 msk hackad färsk basilika

Så här gör du:

• Tina skaldjuren.
• Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
• Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
• Hacka persilja och basilika.
• Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
• Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också 
  njutas direkt.
• Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till
  samt ett gott bröd

Varukorg