Halstrade pilgrimsmusslor med stekt svamp och brynt sojasmör

Förrätt, tilltugg

Ingredienser (2-4 personer)

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 50g smör
  • Väljsvamp
  • 2 msk japansk soja
  • Salt

Så här gör du:

Brynt sojasmör
Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig
Låt sjuda på låg värme i 2 min.
Ta från värmen och rör ner sojan.

Stek pilgrimsmusslan

Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida.
Salta lätt. Stek dem i smör i en stekpanna
ca 1 min på varje sida.

Smörstekt svamp
Hacka svampen i bitar
Fräs svampen i smör tills all vätska har försvunnit
Salta och smaka av.
Lägg svampen i botten och lägg pilgrimsmusslan på toppen
Ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.

Lägg upp på tallrikar och servera

Vi rekommenderar följande Champagner att dricka till:
Voirin-Jumel Cuvée 555 Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Varukorg