Gratinerade gröna musslor

Förrätt, tilltugg

Ingredienser (2-4 personer)

  • 10 kokta blåmusslor eller
  • frysta gröna musslor i halvskal (200g)
  • 0,5 dl Parmigiano Reggiano 22 mån finriven
  • 0,5 liten schalottenlök finhackad
  • 0,5 liten vitlöksklyfta pressad eller finriven
  • 0,5 msk persilja finhackad
  • 1,5 msk ströbröd
  • svartpeppar
  • 1 msk Extra jungfruolivolja Classico

Så här gör du:

Blanda ost med schalottenlök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olivolja.
Fördela blandningen över varje mussla.
Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält, ca 10 minuter.
Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter.

Varukorg