Gratinerad hummer

Förrätt

Ingredienser (2 personer)

• 1 Hummer
• 1 finhackad schalottenlök
• 2 msk vitt vin eller champagne
• 1 msk cognac
• 1 doft cayennepeppar
• Evt lite dragon

Så här gör du:

Dela och rensa hummern. Ta ut allt kött, även ur klorna. Skär i mindre bitar. Hummerstjärten tas ur och köttet delas i bitar, lägg sedan tillbaka i skalet så att det blir lätt att äta med bara en gaffel. Resten av hummerköttet används till att fylla övriga skalet. Lägg i en ugnsfast form.
Låt schalottenlöken svettas i smöret tills den blivit mjuk. Häll på vin och cognac och puttra ihop.
Smaka av med Cayenne och dragon. Häll smöret över hummern och gratinera i 225 grader cirka 10 min.

Servera!

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.