Baconlindad tonfisk med smashed potatoes Varmrätt Ingredienser (2 personer)1 packet fryst/färsk tonfisk (250-300g)1 packet lättrökt baconFast potatisValfri färdig bearnaisesåsSaltRapsoljasmörSmash potatoesKoka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt svalna.Sätt på ugnen på 220 grader.Lägg potatisarna i en ugnssäker form. Tryck till dem med en gaffel så att de mosas lätt. Strö över flingsalt och lägg på klickar av smöret.Ställ in formen med potatisen i ugnen ca 20 minuter.Baconlindad tonfiskLinda varje tonfiskbit med 1-2 skivor bacon.Se till att dra ut baconet så det blir så tunt sommöjligt, då går det lättare att få det knaperstekt.Stek tonfisken i het olja med lite smör i så attvarje sida blir ordentligt stekt ca 2-3 min per sida Baconlindad tonfisk med smashed potatoes Vi rekommenderar följande Champagner att dricka till:Champagne Domaine Lagille Les Bergères Brut Nature