Baconlindad tonfisk med smashed potatoes

Varmrätt 

Ingredienser (2 personer)

  • 1 packet fryst/färsk tonfisk (250-300g)
  • 1 packet lättrökt bacon
  • Fast potatis
  • Valfri färdig bearnaisesås
  • Salt
  • Rapsolja
  • smör

Smash potatoes

  • Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk.
    Häll av och låt svalna.
  • Sätt på ugnen på 220 grader.
  • Lägg potatisarna i en ugnssäker form.
    Tryck till dem med en gaffel så att de mosas lätt.
    Strö över flingsalt och lägg på klickar av smöret.
  • Ställ in formen med potatisen i ugnen ca 20 minuter.

Baconlindad tonfisk

  • Linda varje tonfiskbit med 1-2 skivor bacon.
    Se till att dra ut baconet så det blir så tunt som
    möjligt, då går det lättare att få det knaperstekt.
  • Stek tonfisken i het olja med lite smör i så att
    varje sida blir ordentligt stekt ca 2-3 min per sida

Vi rekommenderar följande Champagner att dricka till:
Champagne Domaine Lagille Les Bergères Brut Nature

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.