Baconlindad tonfisk med smashed potatoes

Varmrätt 

Ingredienser (2 personer)

  • 1 packet fryst/färsk tonfisk (250-300g)
  • 1 packet lättrökt bacon
  • Fast potatis
  • Valfri färdig bearnaisesås
  • Salt
  • Rapsolja
  • smör

Smash potatoes

  • Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk.
    Häll av och låt svalna.
  • Sätt på ugnen på 220 grader.
  • Lägg potatisarna i en ugnssäker form.
    Tryck till dem med en gaffel så att de mosas lätt.
    Strö över flingsalt och lägg på klickar av smöret.
  • Ställ in formen med potatisen i ugnen ca 20 minuter.

Baconlindad tonfisk

  • Linda varje tonfiskbit med 1-2 skivor bacon.
    Se till att dra ut baconet så det blir så tunt som
    möjligt, då går det lättare att få det knaperstekt.
  • Stek tonfisken i het olja med lite smör i så att
    varje sida blir ordentligt stekt ca 2-3 min per sida

Vi rekommenderar följande Champagner att dricka till:
Champagne Domaine Lagille Les Bergères Brut Nature

Varukorg