Asiatisk råbiff med misomajo

Förrätt

Ingredienser (4 personer)

  • Ca 300 g rostas (eller oxfilé/högrev)
    alternativt tonfisk om du inte äter kött
  • 1/2 dl mörkrostad sesamolja
  • 1/4 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 nashipäron
  • Salt & peppar
  • Sesamfrön att garnera med
  • Koriander om du gillar det

Till misomajon

  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk risvinäger
  • 1/2 krm salt (ev mer vid uppsmak)
  • 1 msk vit misopasta
  • 3 dl neutral olja

Mixa ihop alla ingredienser utom oljan.

Tillsätt sedan oljan och mixa försiktigt ihop till en slät majjo.

Smaka upp med mer salt vid behov. Häll upp på spritspåse!

Råbiffen:
Hacka köttet med en vass kniv.

Smaksätt med sesamolja, soja, risvinäger och rostade sesamfrön.

Strimla päronet och lägg upp råbiffen ovanpå. Klicka på misomajo, dekorera med sesamfrön och evt koriander. Servera.

Vi rekommenderar att dricka en Franck Pascal Fluence 2018. Om ni upplever biodynamiska viner som svåra, prova Fluence.

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.