Gambas al Pil Pil (vitlöksfrästa jätteräkor)

Förrätt

Ingredienser (2 – 4 personer)

  • cirka 12 st råa räkor
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Chiliflingor eller färsk chili (med försiktighet)
  • Persilja
  • Paprikapulver
  • 2 Vitlöksklyftor
  • Bröd till servering

Så här gör du:

Skala räkorna. Hacka vitlöken och strimla chilin. Hacka persiljan.

Värm upp oljan i stekpannan och lägg i vitlök och chili. Lägg i räkorna och fräs dem tills de är färdiga, salta och strö på paprikapulver. Blanda i persilja och servera.

Det här är inte tänkt som en varmrätt, utan en av flera tapas. Du får tänka lite själv.

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.