Halstrade pilgrimsmusslor med stekt svamp och brynt sojasmör

Förrätt, tilltugg

Ingredienser (2-4 personer)

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 50g smör
  • Väljsvamp
  • 2 msk japansk soja
  • Salt

Så här gör du:

Brynt sojasmör
Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig
Låt sjuda på låg värme i 2 min.
Ta från värmen och rör ner sojan.

Stek pilgrimsmusslan

Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida.
Salta lätt. Stek dem i smör i en stekpanna
ca 1 min på varje sida.

Smörstekt svamp
Hacka svampen i bitar
Fräs svampen i smör tills all vätska har försvunnit
Salta och smaka av.
Lägg svampen i botten och lägg pilgrimsmusslan på toppen
Ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.

Lägg upp på tallrikar och servera

Vi rekommenderar följande Champagner att dricka till:
Voirin-Jumel Cuvée 555 Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.