Marinerade skaldjurstapas

Förrätt, tilltugg

Ingredients (4 personer)

• 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
• 0,75 dl olivolja
• 2 klyftor vitlök
• 0,5 tsk chiliflakes
• 3 msk citronsaft
• 0,5 tsk socker
• 2 krm salt
• 1 krm vitpeppar
• 3 msk hackad bladpersilja
• 3 msk hackad färsk basilika

Så här gör du:

• Tina skaldjuren.
• Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
• Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
• Hacka persilja och basilika.
• Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
• Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också 
  njutas direkt.
• Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till
  samt ett gott bröd

Champagne
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.